Riviercruise Honfleur - Parijs

Groepsreizen

In samenwerking met Krant van West-Vlaanderen, ontdek je Normandië en haar vele hoogtepunten, zoals het charmante visserstadje Honfleur, de mondaine badplaats Deauville en het middeleeuwse Rouen. Daarnaast bezoek je ook de Calvados-streek en de abdij van Jumièges. De laatste twee dagen van de reis spenderen we in het schitterende Parijs, met mogelijkheid tot een bezoek aan Versailles. Tijdens de cruise geldt de open barformule, waarbij een ruime selectie dranken in de bar inclusief zijn alsook huiswijn, bieren en niet-alcoholische dranken tijdens de verfijnde maaltijden.

Vertrekdatum: 15 oktober 2018.
 

Jouw reisschema

Dag 1

Honfleur

's Ochtends vertrekken we vanuit West-Vlaanderen voor een comfortabele rit richting Honfleur. In de late middag komen we aan in Honfleur en schepen we in. Voor het diner houden we een welkomscocktail in de lounge. Diner aan boord en vrije avond in Honfleur.
 

Dag 2

Honfleur

‘s Ochtends kan je Pont-l'Évêque bezoeken, een charmant plaatsje in de Calvados. Je bezichtigt de houten vakwerkhuizen en de middeleeuwse tuin van het klooster, en geniet als afsluiter van een degustatiemoment van de lokale kaas. Daarna keer je terug naar Honfleur voor een gegidste wandeling. Na de lunch kan je de bloeiende kust van La Côte Fleurie bezoeken. Je ontdekt er de badplaats Deauville. Daarna ga je naar château du Breuil, sinds 1954 een distilleerderij van de bekende Calvados.
 

Dag 3

Caudebec – Duclair - Rouen

In de ochtend meert het schip aan in de kleine plaatsjes Caudebec-en-Caux en Duclair. Maak op eigen houtje een wandeling of ga mee op de optionele excursie. Tijdens deze uitstap bezoeken we de indrukwekkende ruïnes van de abdij van Jumièges. Daarna rijden we door naar de benedictijnenabdij van Saint Wandrille. Terugkeer en lunch aan boord. 's Middags varen we door naar Rouen. Aankomst in de late namiddag. Diner aan boord en vrije avond in Rouen.
 

Dag 4

Rouen

Rouen is al eeuwenlang de hoofdstad van Normandië. In de ochtend is er een optionele wandeling met een stadsgids, waarbij je de talrijke middeleeuwse gebouwen bezichtigt. Ze eindigt op de oude markt van Rouen, waar Jeanne d'Arc op de brandstapel stierf. Tijdens de lunch vertrekt het schip naar de volgende bestemming. In de namiddag geniet je van een ontspannende vaart op de Seine, met vanuit de lounge een mooi zicht op de voorbijglijdende landschappen. Diner aan boord.

Dag 5

Poissy – Parijs

Ontbijt aan boord, gevolgd door een optionele uitstap naar het kasteel van Versailles (inschrijving enkel mogelijk voorafgaand de cruise). Na het bezoek hebt je vrije tijd in de tuinen. Lunch en een rustige middag aan boord. Het schip vaart ondertussen van Poissy naar Parijs. Omstreeks 20u30 komen we aan in de Franse hoofdstad. Na het diner maakt het schip nog een rondvaart doorheen Parijs. Hou de camera's alvast in de aanslag!

Dag 6

Parijs

Parijs, de stad van de romantiek, het licht, de liefde en talrijke prachtige bezienswaardigheden. Na het ontbijt is er een stadstour doorheen Parijs (optioneel). Hierbij bezichtig je vanuit de autocar talrijke monumenten en gebouwen waaronder la Bastille, het Louvre, l'Opéra Garnier, place de la Concorde, de Champs Elysées, l'Arc de Triomphe en uiteraard ook de Eiffeltoren. Lunch aan boord. De rest van de dag heb je tijd om vrij Parijs te bezoeken, of om rustig aan boord na te genieten.

 

Dag 7

Parijs

Na het ontbijtbuffet aan boord ontschepen we. De autocars nemen ons terug mee richting West-Vlaanderen, na een reis vol fijne momenten en boeiende bezienswaardigheden.
 
SelectTogether
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

1165

per persoon, inclusief transfers
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Autocartransfers heen / terug. Opstapplaatsen in Oostende, Loppem, Roeselare en Kortrijk
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Accommodatie in het gekozen type hut
 • Uitgebreid volpension met Franse keuken
 • Een ruime selectie dranken in de bar en het restaurant
 • Welkomstcocktail op de eerste dag
 • Gala-avond
 • Internet aan boord
 • Verzekeringen,
 • Persoonlijke uitgaven
 • Excursies
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.