Grecotel Kreta Palace in Griekenland

Grecotel Kreta Palace in Griekenland

Deel dit artikel

Victor Maes en zijn vrouw gingen op vakantie naar Kreta. Het was dertig jaar geleden dat ze die bestemming hadden bezocht, en het werd een vakantie om nooit te vergeten. In deze getuigenis vertelt Victor ons hoe het hen is vergaan.

 

De eerste avond

Wij, mijn vrouw en ikzelf zijn naar Kreta geweest. Het werd een schitterende vakantie. Dertig jaar geleden waren wij al eens op Kreta , maar nog nooit zijn wij ergens op deze manier onthaald geworden. Wij weten niet of onze reisagent hier voor iets tussen zat, waarschijnlijk wel, maar bij aankomst in Grecotel Creta Palace werden wij zeer vriendelijk ontvangen door Dimitris en Katarina en kregen gelijk een lekkere cocktail aangeboden. Na het avondeten en even op verkenning gaan door het hotel,  uitpakken van de koffers en  naar bed.
 

Restaurant Barbarossa

Daags nadien na een prachtontbijt vonden wij  meteen twee vouchers om in het restaurant Barbarossa te gaan eten. Hier hebben wij dan in de loop van de week aangenaam gebruik van gemaakt. In dit prachtrestaurant gelegen vlak bij het strand met zicht op de mooie zonsondergang heeft men ons aangenaam verrast met het lekkere gastronomische eten.

Aangenaam contact

Die avond kwam de operations manager, de heer Perantonakis  na de diner bij ons aan tafel en na een aangenaam gesprek en nog wat drankjes was al snel duidelijk dat wij elkaar goed aanvoelden en dat er een aangename klik was tussen. Onze visie uitwisselen over omgang met gasten en ook over zijn personeel werd telkens de leidraad in de gesprekken die spontaan en zeer vlot verliepen.
 

Zeus+Amalthia

Na het afsluiten die avond vonden wij daags nadien een beleefde uitnodiging om samen met hem te komen proeven en dineren in hun Sky bar en restaurant Zeus & Amalthia op het dak van het hotel met prachtig zicht over de oceaan. Daar werden wij verrast met 4 diverse cocktails of aperitieven om te proeven, gelukkig hoefden wij ze niet volledig uit te drinken, haha. Hierbij werd een verrassingsmenu van zes of zeven gangen geserveerd persoonlijk door de chef van het restaurant.

De kwaliteit en de bediening van het eten was uitmuntend en in Benelux normen zeker minsten één ster Michelin waard.
 

Over de keuken

De algemene keuken is aangepast aan een internationaal publiek, maar met voldoende authentieke Griekse invloeden. En van zeer goede kwaliteit en afwisseling Het is absoluut een hotel voor mensen die gastronomie hoog in het vaandel dragen, zeker de beide restaurants, Barbarossa en Zeus+Amalthia. We spraken ook met de chef , je hoorde meteen dat hij echt als een bezetene met zijn vak bezig was.. Ook vroeg ’s morgens om het ontbijt te controleren, of om mensen op te leiden, een topper.
 

Een gezellige sfeer

Bij het hotel aan de voorzijde bevind zich  een klein Grieks dorpje waar je ’s avonds gezellig op het pleintje kunt gaan zitten. En er bepaalde dagen Griekse dansen worden opgevoerd en plaatselijke ambachten worden  voorgesteld. Er heerst hier ook een aangename dorpse sfeer waar je zeker de lokale drank Raki en Uzo niet mag vergeten.
 

Een eigen biohoeve

Op een zevental kilometer van het hotel heeft men ook een bio-hoeve, volledig in eigen beheer, waar ze diverse ingrediënten zelf kweekten om in de keuken te kunnen gebruiken, alsook hebben ze hun eigen wijngaarden en olijfbomen welke een zeer lekkere olijfolie voorbrachten, aanrader om te bezoeken.

 

De omgeving

We reden met een huurwagen naar de omliggende kleine dorpjes en bezochten stranden van Matala en Plakias in het zuiden. Wij zijn zo niet te vinden voor de grote toeristische trekpleisters: we rijden liever op eigen houtje rond. Maar er is zeker genoeg te zien. Rethimnon stad  zelf  is prachtig met veel Venitiaanse invloeden en heerlijk om rond te kuieren, wat te wandelen of te shoppen. Chania hebben wij nu niet bezocht , is een reden om zeker terug te keren, want dat moet ook de moeite wezen.

Kindvriendelijk

Op het moment dat wij in Creta Palace verbleven waren er ook verrassend veel kinderen, blijkbaar een andere vakantieregeling. Het is een enorm kindvriendelijke hotel, er word zeer veel georganiseerd van animatie voor de kinderen. Ik zou dit hotel zeker aanbevelen aan gezinnen met kinderen.
 

Op advies van de reisagent

Eigenlijk is het een hotel dat wij zelf niet zouden gekozen hebben. Wij twijfelden tussen het zuiden van Spanje en Portugal. Maar onze reisagent was al in dit hotel geweest en hij raadde het ons aan. We zijn hem daarin gevolgd, ook omdat we er dertig jaar geleden al eens waren geweest, en we wilden het nog wel eens terugzien. We hebben het ons zeker niet beklaagd en gaan zeker nogmaals terug.
 

Geïnspireerd?

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Victor?
Wil je ook graag de Griekse gastvrijheid in het echt ervaren?
Kom dan gerust langs voor een vrijblijvend gesprek.
Misschien lezen we dan binnenkort jouw getuigenis op onze website.

 helpt je graag verder
 helpt je graag verder

helpt je graag verder

Selectair Linda's Travel Shop

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

P. Mellaertsstraat 2
2220 Heist-op-den-berg